Huis Bergh (Provincie Gelderland (Nederland))

Huis Bergh Prachtig, oud kasteel in de mooie Achterhoek

Wie een bezoek brengt aan het stadje s-Heerenberg, wacht een overweldigende ervaring. Opeens ontvouwt zich het uitzicht op het middeleeuwse kasteel Huis Bergh, omgeven door een gracht en een oude vestingwal. Het Grand Caf Heeren Dubbel bevindt zich in het voormalige koetshuis op de voorburcht van Huis Bergh. Het terras op de voorburcht is ooit uitgeroepen tot een van de mooiste terrassen van Nederland.

In 1912 verwierf Jan Herman van Heek het kasteel met bijbehorende bezittingen van de Frst Von Hohenzollern. Van Heeks grote fascinatie voor de middeleeuwen bepaalde de restauratie van het kasteel en inspireerde hem tot het verzamelen van middeleeuwse kunst.

Te zien zijn o.a. vroeg-Italiaanse schilderijen, middeleeuwse handschriften en belangrijke werken uit de Duitse kunst van de 16e eeuw. In de middeleeuwse verdedigingstoren is een munten-wapenkamer. In het parkbos achter het kasteel is het heerlijk wandelen.

   
Mogelijkheden

Feestelijke en zakelijk bijeenkomsten

Eens was het imposante kasteel het stamslot van de machtige heren en graven Van den Bergh. In de zalen van het  kasteel vierden zij hun feesten. Enkele eeuwen later is dat nog steeds mogelijk.

En ook ondernemers vinden steeds vaker de weg naar kasteel Huis Bergh. En dat is ook logisch. Het kasteel is immers een vorstelijke locatie voor ontvangsten, recepties, diners, congressen, vergaderingen en presentaties.

Voor iedere gelegenheid is er een passende zaal.

Kasteel Huis Bergh beschikt over een geluidsinstallatie, microfoons, draadloos internet, rolstoellift en twee vleugels. In de omgeving van het kasteel is er voldoende parkeerruimte en een bus parkeerplaats. In de directe omgeving is een ruim aanbod van overnachtingsmogelijkheden.

Voor meer informatie en prijzen: kasteel Huis Bergh, tel. 0314661281 of j.wissink@huisbergh.nl

Trouwen
Huis Bergh is een kasteel zoals een kasteel hoort te zijn. Met een slotgracht, een ophaalbrug, wapperende vlaggen, rood-wit gekleurde luiken en verdedigingstorens. Dit alles maakt van Huis Bergh een zeer aantrekkelijke en stijlvolle locatie voor een huwelijksfeest.

Er kan, sinds kort, zelfs buiten getrouwd worden!

Het karakteristieke kasteel leent zich uitstekend voor het complete huwelijksfeest, vanaf de huwelijksvoltrekking in de Habsburgerzaal, het aansnijden van de bruidstaart en de receptie tot het diner en het feest. Aansluitend kan het bruidspaar overnachten in een luxueuze suite in een kasteeltoren. 

Informatie en reserveren:
info@huisbergh.nl of j.wissink@huisbergh.nl

Luxueus logeren in een kasteeltoren
In twee van de drie oorspronkelijke verdedigingstorens op de voorburcht zijn luxueuze suites gemaakt. De suites bevinden zich in de platte toren en in de ronde toren. Beide suites bestaan uit twee verdiepingen. Hier kunt u de sfeer van de Middeleeuwen proeven en de intimiteit ervaren van de dikke kasteelmuren, de nisjes en de smalle wenteltrap. Tegelijkertijd laat de luxe inrichting van de suites niets te wensen over.

Informatie en reserveren:
info@ruimzicht.com of 06-12126940.

Voor kinderen is er een speciaal kinderprogramma.

Jongens worden tot ridder geslagen en meisjes tot hofdame benoemd.

Iedere zondagmiddag en iedere woensdagmiddag om 13.00 uur, en bij drukte om 14:30 uur m.u.v. de herfstvakantie.

Voor actuele prijzen zie http://www.huisbergh.nl/

   
Foto's Klik hier voor enkele foto's.
   
Tarieven Voor prijzen van het museum, zie ons website. Voor andere zaken kunt u met ons contact opnemen of zie hierboven.
   
Informatie Zie onze adresgegevens om contact op te nemen.
   
Adres

Bezoekadres:
Kasteel Huis Bergh

Hof van Bergh 8
7041 AC  s-Heerenberg
t. 0314-661281
e.
info@huisbergh.nl
i.
www.huisbergh.nl

   
Website http://www.huisbergh.nl/