Kasteel Doornenburg (Provincie Gelderland (Nederland))

Kasteel Doornenburg Een prachtig middeleeuws kasteel

Het huidige kasteel stamt uit de 13e eeuw. Het kasteel bestaat uit een hoofdburcht en een prachtige voorburcht, die met elkaar verbonden zijn door een smalle houten brug. Rondom het middeleeuwse binnenplein bevinden zich o.a. een boerderij met woning, beheerderwoning, koffiekamers, Langeracktoren en een kapel. Met name het feit dat de Doornenburg een nog werkende boerderij binnen haar poorten heeft, maakt het tot een uniek kasteel in Nederland. De voorburcht is vrij te bezichtigen. De hoofdburcht is alleen met een rondleiding o.l.v. een gids te bezichtigen. Hoofdburcht en voorburcht worden beiden beschikbaar gesteld voor feestelijke bijeenkomsten. Voor info over het kasteel, huwelijken, feesten en ons cultureel programma bezoek onze website: www.kasteeldoornenburg.nl.

De rondleidingen worden verzorgd door enthousiaste en goed geďnformeerde gidsen. Tijdens de rondleiding door woon- en verblijfruimtes van De Doornenburg vertellen onze gidsen er graag meer over, maar ook over de vroegere bewoners en leefgewoontes in de Middeleeuwen.

   

Koffiekamers en terras

 

Van april 2007 tot en met oktober 2007 zijn de koffiekamers en terras open. Vanaf 1 april alleen op zondag. Vanaf  half mei tot half september dagelijks behalve op maandag. ( Dit alles onder voorbehoud)

   

Bezichtigingen en rondleidingen

 

De reguliere rondleidingen zijn van april tot en met oktober;

Zondags 13.30, 14.30 en 15.30 uur;

Juli en augustus: dinsdag, woensdag en donderdag rondleidingen 11.00, 13.30, 14.30 en 15.30 uur;

Pasen en Pinksteren rondleiding zoals op zondag;

Hemelvaart van 10.30 tot 15.30 uur elke uur een rondleiding.

Herfstvakantie
Tijdens de herfstvakanties zijn er speciale kinderrondleidingen.

Kerstvakantie
Voor kinderen is in de kerstvakantie een speciaal programma.  Kijk voor het programma in december op de website van het kasteel.

Van 1 november tot ca. 1 april hebben wij een wintersluiting voor reguliere rondleidingen. Zowel voor het kasteel als terras en koffiekamers.

Bezichtiging van het kasteel is niet altijd mogelijk in verband met reserveringen. Als er geen horeca-activiteiten zijn, worden in juli en augustus ook op vrijdag en zaterdag rondleidingen verzorgd. Het is raadzaam vooraf telefonisch contact op te nemen met de kasteelbeheerder.

Maandag is het kasteel gesloten.

   

Groepsrondleiding

Buiten de reguliere rondleidingen zijn op verzoek extra groepsrondleidingen mogelijk:
Minimumbedrag vanaf 13 jaar € 80,00 (minimaal 20 betalende);
Minimumbedrag tot 13 jaar € 50,00 (minimaal 20 betalende);
Kinderrondleiding verjaardagpartijtjes op woensdagmiddag, minimaal € 50,00.

Voor een extra rondleiding en verjaardagfeestje is telefonisch reserveren noodzakelijk. Een kinderfeestje kan 2 maanden van tevoren telefonisch geboekt worden. Kinderfeesten alleen mogelijk op woensdagmiddag van september tot en met juni, niet tijdens de schoolvakanties. Geschikt vanaf groep 3 t/m groep 7.

Voor uitgebreide informatie kunt u de website www.kasteeldoornenburg.nl raadplegen. Uiteraard kunt ook contact opnemen met de kasteelbeheerder. 

   
Themadagen

Kasteel Doornenburg zet twee keer per jaar de poorten open voor themadagen.

* Museumweekeinde

Tijdens de rondleiding worden enkele objecten per vertrek beter bekeken en uitgelegd wat het is, de rondleiding duurt een uur.
 

* Open Monumentendag

   
Foto's Klik hier voor enkele foto's.
   
Tarieven

Tot 13 jaar: € 2,50. Ouder dan 13 jaar: € 4,00.

   
Bezoekadres

Kasteel Doornenburg
Kerkstraat 27
6686 BS  Doornenburg

   

Contact beheerder

0481-421456, fax 0481-420175
info@kasteeldoornenburg.nl

   
Correspondentieadres

Stichting tot Behoud van den Doornenburg 
Molenstraat 6c 
6686 AA Doornenburg
0481–424924, fax 0481-422748
kasteeladm.doornenburg@hetnet.nl
www.kasteeldoornenburg.nl