De Havixhorst (Provincie Drenthe (Nederland))

De Havixhorst Unieke (trouw)locatie, prachtig kasteel

De wijzers van de klok tikken de uren weg. Ze maken vandaag gisteren, morgen vandaag. Soms echter gunt de tijd ons een blik terug door zich even onzichtbaar te houden. Dan lijken de jaren niet vervlogen, lijkt haast overbodig, dan lijkt onbekommerd genieten iets van alle tijden.

De Havixhorst kent geen tijd. De oprijlaan, de gracht, het voorplein, het statige huis, ze waren er altijd. Zelfs de ooievaars zoeken elk jaar weer hun hoge nest op de schoorsteen op. De Havixhorst is van alle tijden.

Diep in de middeleeuwen vestigden Drentse boeren zich op de zandhorsten langs het riviertje de Reest. Een van die oude hoeves overtrof de andere al snel in macht en aanzien:
De Havixhorst. In 1753 werd het oude ridderlijke goed omgetoverd in het paleisje aan de Reest zoals het er nu nog uitziet.

In 1982 begon de tweede jeugd van De Havixhorst. Een luisterrijk verleden werd door directeur Jos A.C. Wijland op smaak gemaakt voor de gasten van nu.

De Havixhorst heeft acht hotelsuites en ze zijn alle acht verschillend. Van het kussen op het bed tot de tegeltjes in de badkamer. Alle acht hebben ze hun eigen sfeer, hun eigen geschiedenis. En waar ter wereld vindt u een bruidssuite pal onder het nest van een ooievaarspaartje.

Wie op De Havixhorst komt logeren, is geen 'kamernummer'. Het woord logeren alleen al roept hier aangename herinneringen op aan een ver verleden. Logeren op De Havixhorst betekent een paar dagen de gast des huizes zijn. Een wandeling in de kasteeltuin en door de statige beslotenheid van het Reestdal, een lui diner bij kaarslicht, nog even iets drinken in de lounge. Of op zo'n warme zomeravond buiten op het terras dineren en dan genieten van de stilte van de nacht.

   
Mogelijkheden

Unieke trouwlocatie, tevens geschikt voor recepties, partys,
jubilea, productpresentaties, seminars, congressen en vergaderingen.

   
Foto's Klik hier voor enkele foto's.
   
Tarieven Prijzen verschillen per arrangement, zie ons arrangementenpagina. Of neem contact met ons op om uw wensen te bespreken.
   
Reserveren U kunt ons hiervoor benaderen: telefonisch op 0031 (0)522-441487 of per e-mail: info@dehavixhorst.nl
   
Adres

Châteauhotel en -restaurant De Havixhorst
Schiphorsterweg 34-36
7966 AC  DE SCHIPHORST
Tel. 0031 (0)522-441487
Fax. 0031 (0)522-441489
info@dehavixhorst.nl

   
Website http://www.dehavixhorst.nl