Chateau La Trousse (Departement Aisne (Frankrijk))

Chateau La Trousse Vlakbij Parijs, op 450 km. van Utrecht

Op 45 minuten afstand van hartje Parijs, een half uur verwijderd van de attractieparken Disneyland Parijs en Parc Astérix en in een schitterende groene omgeving ligt Château La Trousse.

Het kasteel, de Orangerie en overige bijgebouwen zijn in stijl verbouwd tot luxe vakantie appartementen.

Via de lange oprijlaan met dubbele rij platanen komt men bij de fraaie smeedijzeren toegangspoort met het monogram van de adellijke familie de Mony Colchen. In het verlengde van de poort kijkt men naar het uit 1864 daterende kasteel, opgetrokken uit geel zandsteen en rode baksteen met de sierlijke leistenen torens en daken.

Op het voorterrein van het kasteel ligt de uit de 17e eeuw daterend Franse barokke tuin met vijver die omsloten wordt door indrukwekkende kastanjebomen en een brede, droge slotgracht. Aan de linkerkant bevindt zich de Cour met de drie torens. Één toren is ingericht als pigeonnier die 1600 duivenhokken telt en nog volledig intact is. Ook bevindt zich de oude gevangenis nog in de cour! Aan de rechterkant van de poort bevindt zich de Orangerie.

Achter de Orangerie ligt een ommuurde tuin van ca. 90 bij 70 meter met een smeedijzeren tuinkas. Via een smeedijzeren hek aan de rechterkant van de tuin komt men in een grote boomgaard. Aan de linkerkant van de tuin bevindt zich het nieuw aangelegde zwembad met verwarmd water, toilet en douche accommodatie. Het zwembad van 12 bij 6 meter is van mei tot oktober in gebruik. Zwembad en faciliteiten zijn geheel ommuurd.

Achter het kasteel strekt zich een grote Engelse landschapstuin uit met een grote variëteit aan bomen. Het gehele, 16 ha. grote landgoed is voorzien van wandelpaden die uitnodigen om van de weidsheid van de omgeving te genieten.

Kortom, het is een bijzondere ervaring om vanuit de jachtige moderne maatschappij in de verstilde pracht van het verleden te stappen. 

   
Appartementen Er zijn meerdere mogelijkheden:

Tour Sud is een stijlvol verbouwd kasteelappartement geschikt voor 8 personen.

Tour d'Est is een stijlvol verbouwd 5-kamerappartement geschikt voor 6-7 personen.

Studio d'Ecurie is een stijlvol verbouwde 2-kamerstudio geschikt voor 2 personen.

   
Foto's Klik hier voor enkele foto's.
   
Tarieven Vanafprijzen voor de verschillende appartementen, per dag:
Tour Sud: EUR 366,-
Tour d'Est: EUR 268,-
Studio d'Ecurie: EUR 148,-
   
Reserveren

U kunt reserveren middels het formulier op onze website.

   
Adres

Château La Trousse
Ocquerre 77440
Presque Lizy sur Ourcq
France (Frankrijk)
info@kasteelheer.com

   
Website http://www.kasteelheer.com/